10 december 2011

Julklappstips #3 - Värme

Vem blir inte glad för lite värme nu när kalla vintern är på ingång? Hos oss hittar du mjuka julklappar, i alla möjliga färger och former, som värmer hela långa vintern...

 Mysiga tofflor

Stickade tröjor

Halsdukar, pannband och mössor. 

2 kommentarer:

 1. vilken smickrande bild på mössan då den var både nopprig och smutsig i din byrå där på erikshjälpen. för att inte tala om de oförskämda priserna. för att inte tala om att ta patent på varenda liten "vintageklänning" eller "gammal pryl" och ta högre priser än allt annat i butiken och göra att man inte längre kan fynda och fortsätta vara sakletare på erikshjälpen. är inte det en del av själva secondhand grejen? vill man ha det utplockat kan man gå till en antikaffär eller finare vintage affär där de tar betalt för att de plockat ut sakerna.

  SvaraRadera
 2. Roligt att så många följer vår blogg. Roligt att du ser på detaljer. Men jag vill gärna förtydliga syftet med vår lilla hörna "Återfunnen By ESH". Vi får in otroligt mycket saker till vår butik. Prylar och kläder som någon en gång har köpt, älskat och vårdat men av olika anledningar sedan lämnat ifrån sig. När vi sorterar alla dessa prylarna så "hittar" vi ju en del speciella saker eller kläder. Det kan exempelvis vara trendigt, fräckt, antikt eller bara kul. Det finns alltså många olika anledningar till varför just vissa prylar väljs ut till just denna avdelningen. Här är vi dessutom många olika personer med olika tycken och smak som gör dessa urval. Så utbudet blir väldigt varierande. MEN framför allt så är det en väldigt, väldigt liten del av våra saker som hamnar i "Återfunnen by ESH" hörnan. Den är liksom bara ett skyltfönster för hela butiken.

  Självklart så kan det vara så att vissa av dessa fantastiska prylarna som vi har "återfunnit" också är extra värdefulla och därför kostar några kronor mer. Men så är det ju i hela butiken. Där finns allt mellan det riktigt, riktigt billiga till det mer värdefulla och därmed dyrare varorna. Prisbilden är något som vi hela tiden jobbar med och vi kan med glädje meddela att vi håller i år ännu lägre snittpris än tidigare. Så vill man göra riktigt bra fynd så bör man gå runt i hela butiken. Överallt finns det överraskningar som väntar på att bli Återfunna.

  Köper du något i butiken så bidrar du ju dessutom till ett bättre liv för någon annan människa. Tack vare att en del av vårt överskott går in i Projekt där SIDA är med och skjuter till 9 gånger våra pengar så innebär det att om man köper en "oförskämt" dyr mössa för 50kr så går över 50kr vidare ut till bistånd.

  Vårt mål är att alltid vara billigare än Antikaffärerna. Vi vill ju dessutom fortsätta att sälja till dem. De är också viktiga kunder som tack vare sina inköp här bidrar med hjälp till andra.

  Att en mössa från 70-talet kan vara något nopprig det kan man få acceptera men självklart ska inte kläderna vara smutsiga. Just denna mössan är nu "Återfunnen" av någon annan glad 70-tals fantast!

  Mats Hillerström
  Butikschef, Erikshjälpen Second hand Jönköping

  SvaraRadera